Luc Peters (NL 1950)

“Ik ben geboren in de achtertuin van het atelier van Pierre Cuypers achter het museum in Roermond. Toen ik de leeftijd had van ongeveer 10/12 jaar had sloop ik wel eens stiekem naar binnen, ik werd gegrepen door alles wat ik daar zag. Als kind vond ik dit erg fascinerend en het heeft een onuitwisbare indruk bij me achtergelaten. Ik vermoed dat daar de basis van mijn huidige werk als kunstenaar is ontstaan.                                                                           Een 2de inspiratiebron voor mij was mijn vader die erg geïnteresseerd was in archeologie en fossielen. Samen zijn we vaker op pad geweest om te zoeken naar versteende zeespullen. Thuis in zijn werkkamer had hij een flinke verzameling. 

Ik heb in mijn werk altijd meerdere materialen gecombineerd en ook mijn huidige werk is samengesteld uit verschillende materialen.
Zo ontstaan beelden die vaak onvoltooid en aangetast lijken, stil, statisch en mysterieus. Ik hoor vaker van de toeschouwer dat mijn sculpturen raken in het hart. Een mooier compliment kan ik niet krijgen”. 

Education Kunstacademie Tilburg en Maastricht